Jongste jeugd

Junioren

Senioren

Caroussel D1kampioen_1920.jpg Caroussel_2_jeugd.jpg Kampioen_H1_1920.jpg Reserve_Heren1_4_header_1920_hoogte.jpg Reserve_Jeugd_2022_1920.jpg veldzijde (klein).jpg voorzijde (klein).jpg

Meetrainen met een hoger team

24-2-2015
Nieuwsafbeelding

Bij MHC Ede is het een gewoonte dat spelers de tweede helft van het seizoen de mogelijkheid krijgen om mee te trainen bij een hoger elftal. Het gaat hier om meisjes en jongens waarvan de trainer en/of coach in overleg met T&O van mening is dat zij klaar zijn voor een extra uitdaging.

Waarom meetrainen bij een hoger team?
Het meetrainen met een hoger team wordt goed gevonden voor de individuele ontwikkeling van betreffende speelsters / spelers. Het is natuurlijk wel van belang dat de betrokken meisjes en jongens het ook zelf wel willen, en de tijd ervoor hebben (het betreft hier een 3e trainingsmoment).

Een 1e jaars speler traint bij voorkeur alleen binnen de huidige categorie mee met een hoger team, een 2e jaars speler alleen bij een oudere categorie.

Meetrainen t.o.v. selectieproces

De ervaring heeft geleerd dat een gemaakte keuze achteraf wel eens niet juist blijkt te zijn geweest. Er zijn voorbeelden van meisjes en jongens die al meegetraind hebben in een hoger team het echter uiteindelijk ‘toch niet gehaald hebben’ en anderen, die niet meetrainden, het wel hebben gehaald. Het kan zijn dat het voor de laatsten wel een stimulans is geweest er nog een extra schepje boven op / nog meer hun best, te gaan doen. Spelers worden komende weken geïnformeerd door hun trainer/coach. Het meetrainen start medio maart 2015.