Jongste jeugd

Junioren

Senioren

Caroussel D1kampioen_1920.jpg Caroussel_2_jeugd.jpg Kampioen_H1_1920.jpg Reserve_Heren1_4_header_1920_hoogte.jpg Reserve_Jeugd_2022_1920.jpg veldzijde (klein).jpg voorzijde (klein).jpg

Een "frisse" start van het seizoen voor de Jongste Jeugd

15-3-2015
Nieuwsafbeelding
Daar stonden we dan, klaar voor de twee helft van het seizoen. Oefeningen konden worden uitgezet, begeleiders. trainers en spelers aanwezig. Alles dus voorbereid maar helaas liet de zon het afweten, sterker nog; dikke hagelstenen zorgden ervoor dat binnen een paar minuten het veld onbespeelbaar werd. Wat een teleurstelling! Veel kinderen hadden zich er, net als wij, op verheugd om weer het veld op te gaan.

De coachavond, onder leiding van Peter Sauer, kon daarentegen gewoon doorgaan. Een flinke groep coaches, spelleiders en andere geïnteresseerden was aanwezig om naar de inspirerende woorden van onze Dames 1-trainer/coach te luisteren. 

Peter gaf uitleg hoe om te gaan met het coachen van verschillende type kinderen. Hij vertelde hoe het gebruik van beeldspraak kan helpen bij het aanleren van tactiek. "Laat spelers bedenken dat de bal witte chocola is, dit zal ertoe leiden dat spelers nogmaals achter de bal aangaan als die afgepakt is door de tegenstander. Die chocola wil je hebben!".
 
Het aanleren van hockeytechnieken kan ook op een andere manier. Het blijven roepen dat spelers hun "handen uit elkaar" moeten houden heeft weinig effect. Het werkt veel beter om het kind te laten ervaren wat het is om een zwaarder voorwerp vooruit te duwen. Het drijven van de bal met bijvoorbeeld een basketbal zorgt ervoor dat de handen automatisch uit elkaar gaan. Het kind ervaart de technische vaardigheid echt zelf en het blijft beter hangen.

Deze avond was voor de 6E/8E en afgelopen woensdag ook voor de Hockeyschool en de F. We hebben veel positieve reacties gekregen. Namens de Jongste Jeugd willen we Peter heel hartelijk bedanken voor zijn input. We gaan hiermee aan de slag!