Jongste jeugd

Junioren

Senioren

Caroussel D1kampioen_1920.jpg Caroussel_2_jeugd.jpg Kampioen_H1_1920.jpg Reserve_Heren1_4_header_1920_hoogte.jpg Reserve_Jeugd_2022_1920.jpg veldzijde (klein).jpg voorzijde (klein).jpg

Begeleidend schrijven teamindelingen junioren en Jongste Jeugd

15-6-2016
Nieuwsafbeelding

Bijgaand vinden jullie alle teamindelingen voor het nieuwe seizoen.

 

Wij willen hier wat extra uitleg geven bij de keuzes die gemaakt zijn.

 

Procedure juniorenteams (A t/m D)

Tijdens het afgelopen seizoen zijn er door trainers en coaches TIPS formulieren ingevuld, enerzijds om de ontwikkeling van de spelers en speelsters te monitoren, anderzijds om een betere indeling mogelijk te maken voor het nieuwe seizoen. Samen met de selectietrainingen van de afgelopen tijd en de bevindingen van T&O, komen we tot een definitieve indeling.

 

De selectieteams (MA1, MB1, MC1, MC2, MD1, MD2, JA1, JB1, JC1, JD1, JD8) zijn volledig op sterkte ingedeeld, de breedteteams (alle andere jeugdteams A t/m D) in principe ook. Dit is conform de richtlijnen van de KNHB, waarbij we voor het tweede achtereenvolgende seizoen met het rating systeem werken. Het ratingsysteem is een puntentelling per speler/speelster, gescoord op basis van afgelopen seizoen(en). Het totaal aantal punten van een team zorgt voor een evenwichtige indeling van de competitiepoules met gelijkwaardige teams. Vanaf de D-jeugd scoor je hiervoor punten, de Jongste Jeugd scoort nog geen punten. Let op: waar mogelijk zijn we in de breedtesport ook tegemoet gekomen aan sociale wensen.

 

T&O is samen met de trainers, coaches en lijncoördinatoren uiterst zorgvuldig te werk gegaan. Teleurstellingen zijn echter niet te voorkomen.

 

D8 opleidingsteam

Uit onderzoek is gebleken dat spelers in de D-leeftijd zich beter op een kleiner veld en met kleinere aantallen spelers kunnen ontwikkelen. Ze zijn actiever bij het spel betrokken en krijgen meer balcontacten. Het D8 team wordt gezien als een opleidings-/selectieteam, waarin deze spelers zich optimaal kunnen ontwikkelen. Derhalve zal dit team binnen MHC Ede de status van een juniorenteam hebben met bijbehorende teamondersteuning.

 

MC lijn

Zoals eerder bekendgemaakt, hebben wij hier te maken met een uitbreiding van 4 naar 6 teams. In deze categorie komen er veel meiden door uit de D-leeftijd. Deze zijn op sterkte ingepast, waarbij er bovendien gekozen is voor een compleet 1e jaars MC4. Dit heeft tot gevolg dat het oude MC4 compleet als MC5 verder gaat. Dit laatste is voor ons als club een verplichting van de bond i.v.m. het ratingsysteem, waarbij een lager genummerd team niet méér punten mag hebben dan een hoger genummerd team. Dan zouden we namelijk alsnog achteraf moeten omnummeren.

 

JA lijn

Jongens A1 werkt met een voorlopige selectie van 20 spelers. Zij gaan de komende weken trainen met de nieuwe trainer/coach. In overleg met de trainer/coach zullen er nog spelers verschoven worden.

 

 

 

 

Keepers

De keepers worden als zodanig ingedeeld in een team. Mocht een keeper tijdens het seizoen besluiten om te gaan spelen, dan kan er een herindeling plaatsvinden.

 

Voor vragen of opmerkingen kunnen jullie je wenden tot de desbetreffende lijncoördinator:

JA: [email protected]

JB: [email protected]

JC: [email protected]

JD: [email protected]

 

MA: [email protected]

MB: [email protected]

MC: [email protected]

MD: [email protected]

 

Voor de jongste jeugd (F, E6 en E8) s.v.p. mailen naar: [email protected]

 

De selectieteams trainen t/m de week van 1 juli door in de nieuwe samenstelling en zo veel mogelijk met de nieuwe trainers. Zie daarvoor het schema elders op de site.

 

Wij wensen iedereen alvast een hele prettige vakantie en zien elkaar weer in de voorbereiding van het nieuwe seizoen.

 

Met vriendelijke groet,

T&O