Jongste jeugd

Junioren

Senioren

Caroussel D1kampioen_1920.jpg Caroussel_2_jeugd.jpg Kampioen_H1_1920.jpg Reserve_Heren1_4_header_1920_hoogte.jpg Reserve_Jeugd_2022_1920.jpg veldzijde (klein).jpg voorzijde (klein).jpg

Club Historie

MHC Ede 1963-2015


Ontstaan 

De MHC Ede is op 26 april 1963 opgericht. Initiatiefnemers waren o.a. Jan en Hump Verschoof. Op een veldje aan de Hoge Valksedijk werd het eerste jaar gespeeld door één Heren- en één Dameselftal. De leden zelf maaiden het gras en zorgden voor de kalklijnen. Als je je wilde omkleden deed je dat in een ruimte waar kort daarvoor nog een aantal blatende viervoeters rondliepen.... De club telde toen dertig leden. 

In 1965 werd aan de Bosrand een sportpark geopend met één korfbalveld, twee voetbalvelden en…. één hockeyveld. In datzelfde jaar trainde Rex Norris, ’s werelds beste hockeytrainer uit India, vijf dagen een aantal leden van de Edese hockeyclub. In 1972 werd het eerste clubhuis gebouwd. In 1982 werd het huidige clubhuis van de korfbalvereniging overgenomen en gerenoveerd in 1985. 


Bloeitijd 

De jaren 1981 en 1982 waren mijlpalen in de geschiedenis van de club. Dames I en Heren I promoveerden naar de Overgangsklasse, zowel op het veld als in de zaal! 

In 1981 ging de trockey-afdeling van start, een combinatie van trimmen en hockey. Trockeyen doen we nog steeds, iets wat voor de ouders van de jongste jeugd een leuke kennismaking met het hockeyen betekent. 

Een jaar later, in 1982, richtte Anneke Bakker, erelid en bestuurslid van het eerste uur, de eerste Hockeyschool in de regio op voor zes- en zevenjarigen. Op speelse wijze maakte de jongste jeugd kennis met veldhockey. Tot op heden een groot succes! In 1982 startte de Hockeyschool met acht leden, in 2006 staat de teller op 175! 

Ook de oudere jeugd liet zich in deze jaren niet onbetuigd. In 1981 werd Jongens A1 voor de derde maal achtereen Oostelijk kampioen. 


Activiteiten 

Om de hockeyprestaties te bevorderen werden er twee kunstgrasvelden aangelegd met een complete lichtinstallatie. De club bruiste in de jaren ’80-’90 van enthousiasme om met name de financiën hiervoor rond te krijgen. Daarvoor werd een groot aantal commissies ingesteld. De "Febarco”,de feest- en barcommissie, was o.a. de motor achter zeer veel activiteiten, zoals mosselavonden, wijn- en kaasproeverijen, wild- en bingo-avonden, 30+ en 40+ diners, langlauftochten, sponsorlopen, rommelmarkten, enz. 


Toernooien 

De door de MHC Ede georganiseerde toernooien waren steeds een groot succes. De 3-daagse internationale toernooien waar zelfs de Duitse kampioen Uhlenhorst aan deelnam waren hoogtepunten. Maar ook de meermaals door Veterinnen A en B georganiseerde landelijke "Syko-toernooien”, en "Zilveren Schoentoernooi” van 2002 en 2006 zijn uitermate succesvol verlopen. 

Al vele jaren wordt op Hemelvaartsdag onder leiding van Veteranen A het "Familietoernooi” gehouden. Naast de wedstrijden zijn er op die dag activiteiten voor jong en oud en steevast wordt dit evenement afgesloten met een gezellige barbecue. 

Vanaf 1991 wordt ieder jaar samen met de MHC-Wageningen het OGK: "Open Gelders Kampioenschap” georganiseerd. Dit toernooi heeft nog steeds grote aantrekkingskracht op vele teams uit het hele land. 


Consolidatie 

Na de bloei van de jaren ‘80 en begin jaren ‘90, heeft er een zekere stagnatie plaatsgehad. Dames I speelt momenteel in de 1e klasse en Heren I speelt in de overgangsklasse. Het ledental liep terug van ongeveer 550 naar 460. Omdat daardoor ook de financiële middelen verminderden, was het lastig het hoge prestatieniveau vast te houden. 


Nieuwe groei 

Sinds 2002 maakt de MHC Ede een sterke groei door, met name als gevolg van een enorme aanwas in de jongste jeugd. Gevoed door het enthousiasme van de leden en een structurele blik naar voren zijn er nieuwe sponsors aangetrokken en blijken veel leden bereid hun handen uit de mouwen te steken. Momenteel heeft de MHC Ede ruim 700 leden, een absoluut record in de geschiedenis en gezien de populariteit van hockey lijkt daar voorlopig nog geen einde aan te komen. 


Met de bouw van het nieuwe clubhuis, waarvan de bouw in 2017 is afgerond, zal MHC Ede een nieuw hoofdstuk ingaan in de clubgeschiedenis. In de zomer van 2018 zijn veld 1 en 2 vervangen voor 2 nieuwe watervelden.Onze doelstellingen voor de komende jaren zijn als volgt: 

ruimte geven aan de stevige groei van de vereniging

•een uitstekende jeugdopleiding neerzetten

•op termijn met Dames 1 een stap hoger zetten en Heren 1 handhaving huidige klasse.Dat houdt in dat we het complete spectrum van prestatief tot recreatief hockey goed tot hun recht moeten laten komen. Dat geldt zowel voor de hockeytechnische begeleiding als voor de faciliteiten die we onze leden willen bieden. Heel concreet: goede trainers, goede coaches, uitstekende materialen plus een gezellig clubhuis. Laten we daar met z’n allen hard aan werken!